To oświadczenie o ochronie prywatności zostało ostatnio zmienione 2 grudnia 2020 r., ostatnio sprawdzone 2 grudnia 2020 r. i dotyczy obywateli i legalnych stałych mieszkańców Stanów Zjednoczonych.

W niniejszym oświadczeniu o prywatności wyjaśniamy, co robimy z danymi, które pozyskujemy o Tobie https://mdminc.com. Zalecamy uważne przeczytanie tego oświadczenia. Podczas przetwarzania postępujemy zgodnie z wymogami przepisów dotyczących prywatności. Oznacza to między innymi, że:

  • jasno określamy cele, dla których przetwarzamy dane osobowe. Robimy to za pomocą niniejszego oświadczenia o ochronie prywatności;
  • naszym celem jest ograniczenie gromadzenia danych osobowych do danych osobowych wymaganych wyłącznie do uzasadnionych celów;
  • najpierw wymagamy Twojej wyraźnej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w przypadkach wymagających Twojej zgody;
  • podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych osobowych, a także wymagamy tego od stron przetwarzających dane osobowe w naszym imieniu;
  • szanujemy Twoje prawo dostępu do twoich danych osobowych lub ich poprawiania lub usuwania na żądanie.

Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz dokładnie wiedzieć, jakie dane przechowujemy lub Ciebie, skontaktuj się z nami.

1. Cel i kategorie danych

Możemy zbierać lub otrzymywać dane osobowe w wielu celach związanych z naszą działalnością biznesową, które mogą obejmować: (kliknij, aby rozwinąć)

2. Praktyki informacyjne

Ujawniamy dane osobowe, jeśli wymaga tego prawo lub nakaz sądowy, w odpowiedzi na organ ścigania, w zakresie dozwolonym przez inne przepisy prawa, w celu udzielenia informacji lub w celu dochodzenia w sprawie związanej z bezpieczeństwem publicznym.

3. Jak reagujemy na sygnały Do Not Track i globalną kontrolę prywatności

Nasza strona internetowa odpowiada na pole żądania nagłówka Do Not Track (DNT) i obsługuje je. Jeśli włączysz DNT w przeglądarce, te preferencje zostaną nam przekazane w nagłówku żądania HTTP, a my nie będziemy śledzić Twojego zachowania podczas przeglądania.

4. Ciastka

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, zapoznaj się z naszą Polityką plików cookie na naszej stronie Polityka plików cookie (USA) Strona internetowa. 

Zawarliśmy z Google umowę o przetwarzanie danych.

5. Bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo danych osobowych. Podejmujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby ograniczyć nadużycia i nieuprawniony dostęp do danych osobowych. Dzięki temu dostęp do Twoich danych mają tylko niezbędne osoby, dostęp do danych jest chroniony, a nasze środki bezpieczeństwa są regularnie weryfikowane.

6. Witryny internetowe osób trzecich

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności nie ma zastosowania do stron internetowych osób trzecich, do których prowadzą linki w naszej witrynie. Nie możemy zagwarantować, że te strony trzecie będą obchodzić się z Twoimi danymi osobowymi w sposób niezawodny lub bezpieczny. Zalecamy przeczytanie oświadczeń o ochronie prywatności tych witryn przed rozpoczęciem korzystania z tych witryn.

7. Zmiany w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszym oświadczeniu o ochronie prywatności. Zaleca się regularne zapoznawanie się z niniejszym oświadczeniem o ochronie prywatności, aby być świadomym wszelkich zmian. Ponadto będziemy informować Cię w miarę możliwości.

8. Dostęp i modyfikacja danych

Jeśli masz pytania lub chcesz dowiedzieć się, jakie dane osobowe posiadamy na Twój temat, skontaktuj się z nami. Pamiętaj, aby zawsze jasno określać, kim jesteś, abyśmy byli pewni, że nie modyfikujemy ani nie usuwamy żadnych danych ani niewłaściwej osoby. Podamy wymagane informacje tylko po otrzymaniu lub możliwym do zweryfikowania wniosku konsumenta. Możesz się z nami skontaktować, korzystając z poniższych informacji. Masz następujące prawa:

8.1 Masz następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych

  1. Możesz złożyć wniosek o dostęp do danych, które przetwarzamy na Twój temat.
  2. Możesz sprzeciwić się przetwarzaniu.
  3. Możesz poprosić o przegląd, w powszechnie używanym formacie, danych, które przetwarzamy na Twój temat.
  4. Możesz zażądać poprawienia lub usunięcia danych, jeśli są one nieprawidłowe, nieaktualne lub już nieistotne, lub zażądać ograniczenia przetwarzania danych.

8.2 Suplementy

Ta sekcja, która uzupełnia pozostałą część niniejszego Oświadczenia o ochronie prywatności, dotyczy obywateli i legalnych stałych mieszkańców Kalifornii (DNSMPI i CPRA)

9. Dzieci

Nasza strona internetowa nie ma na celu przyciągania dzieci i nie jest naszym zamiarem gromadzenie danych osobowych od dzieci poniżej wieku zgody w ich kraju zamieszkania. Dlatego prosimy, aby dzieci poniżej wieku zgody nie przekazywały nam żadnych danych osobowych.

10. Szczegóły kontaktu

MDM Inc.
3345 N. Cascade Ave., Colorado Springs, CO 80907
Stany Zjednoczone
Strona internetowa: https://mdminc.com
e-mail: moc.cnimdm@ofni

Numer telefonu: 719-634-8202

Załącznik

WooCommerce

Ten przykładowy język zawiera podstawowe informacje o tym, jakie dane osobowe może gromadzić, przechowywać i udostępniać w swoim sklepie, a także kto może mieć dostęp do tych danych. W zależności od tego, jakie ustawienia są włączone i jakie dodatkowe wtyczki są używane, konkretne informacje udostępniane przez Twój sklep będą się różnić. Zalecamy konsultację z prawnikiem przy podejmowaniu decyzji, jakie informacje ujawnić w polityce prywatności.

Zbieramy informacje o Tobie podczas procesu realizacji transakcji w naszym sklepie.

Co zbieramy i przechowujemy

Odwiedzając naszą witrynę, śledzimy:

  • Lokalizacja, adres IP i typ przeglądarki: użyjemy tego do celów takich, jak szacowanie podatków i kosztów dostawy
  • Adres do wysyłki: poprosimy Cię o wprowadzenie tego, abyśmy mogli, na przykład, oszacować koszty wysyłki przed złożeniem zamówienia i wysłać zamówienie!

Będziemy również używać plików cookie do śledzenia zawartości koszyka podczas przeglądania naszej strony.

Kupując u nas, poprosimy Cię o podanie informacji, w tym imienia i nazwiska, adresu rozliczeniowego, adresu wysyłki, adresu e-mail, numeru telefonu i danych karty kredytowej / płatności. Wykorzystamy te informacje do celów, takich jak:

  • Wyślij informacje o swoim koncie i zamówieniu
  • Odpowiadaj na swoje prośby, w tym zwroty i reklamacje
  • Przetwarzaj płatności i zapobiegaj oszustwom
  • Przestrzegaj wszelkich zobowiązań prawnych, jakie mamy, takich jak obliczanie podatków
  • Ulepsz naszą ofertę sklepu
  • Wysyłaj wiadomości marketingowe, jeśli zdecydujesz się je otrzymywać

Jeśli utworzysz konto, przechowamy Twoje imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu, który zostanie wykorzystany do wypełnienia zamówienia na przyszłe zamówienia.

Generalnie przechowujemy informacje o Tobie tak długo, jak potrzebujemy informacji do celów, dla których je zbieramy i wykorzystujemy, i nie jesteśmy prawnie zobowiązani do ich dalszego przechowywania. Obejmuje to Twoje imię i nazwisko, adres e-mail oraz adresy rozliczeniowe i wysyłkowe.

Kto w naszym zespole ma dostęp

Członkowie naszego zespołu mają dostęp do informacji, które nam przekazujesz. Na przykład zarówno administratorzy, jak i kierownicy sklepów mają dostęp do:

  • Zamów informacje, takie jak to, co zostało zakupione, kiedy zostało zakupione i gdzie powinno zostać wysłane, oraz
  • Informacje o klientach, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail oraz dane rozliczeniowe i wysyłki.

Nasi członkowie zespołu mają dostęp do tych informacji, aby pomóc w realizacji zamówień, przetwarzaniu zwrotów i pomocy technicznej.

Płatności

Akceptujemy płatności za pośrednictwem Stripe. Podczas przetwarzania płatności niektóre Twoje dane zostaną przekazane do Stripe, w tym informacje wymagane do przetworzenia lub obsługi płatności, takie jak suma zakupów i informacje rozliczeniowe.

Proszę zobaczyć Polityka prywatności Stripe więcej szczegółów.

Naszywka

Korzystając z tego rozszerzenia, możesz przechowywać dane osobowe lub udostępniać dane w usłudze zewnętrznej. Dowiedz się więcej o tym, jak to działa, w tym o tym, co możesz chcieć uwzględnić w polityce prywatności.

Dostawa i podatek WooCommerce

Wykorzystane dane: Suma zakupów, waluta, informacje rozliczeniowe. W przypadku podatków: wartość towarów w koszyku, wartość przesyłki, adres docelowy. W przypadku stawek w kasie: adres docelowy, identyfikatory zakupionych produktów, wymiary, waga i ilości. W przypadku etykiet wysyłkowych: imię i nazwisko klienta, adres, a także wymiary, waga i ilość zakupionych produktów.

Dane zsynchronizowane: W przypadku płatności wysyłamy sumę zakupów, walutę i informacje rozliczeniowe klienta do odpowiedniego procesora płatności. Zapoznaj się z polityką prywatności odpowiedniej strony trzeciej (Polityka prywatności Stripe) po więcej szczegółów. W przypadku automatycznego opodatkowania wysyłamy wartość towarów w koszyku, wartość wysyłki i adres docelowy do TaxJar. Zobacz TaxJar's Polityka Prywatności aby uzyskać szczegółowe informacje na temat sposobu, w jaki obsługują te informacje. W przypadku stawek w kasie wysyłamy kod pocztowy / pocztowy miejsca przeznaczenia oraz wymiary, wagę i ilość zakupionego produktu do przewoźnika bezpośrednio lub za pośrednictwem EasyPostw zależności od używanej usługi. Na etykiety wysyłkowe wysyłamy imię i nazwisko klienta, adres, a także wymiary, wagę i ilość zakupionych produktów EasyPost. Przechowujemy również zakupione etykiety wysyłkowe na naszym serwerze, aby ułatwić ich ponowne drukowanie i obsługę zgłoszeń serwisowych.